Top
Menu Luk

Forlæng levetiden på dine faldstammer med relining


At have faldstammer uden brud er naturligvis et must for alle involverede. Ikke blot fordi det kan blive en ulækker og sundhedsfarlig affære for beboere, hvis der går hul på et rør, men fordi det også er svært og tidskrævende at udskifte faldstammer. I læs med her, hvis du vil høre, hvordan du kan forlænge levetiden på dine eksisterende faldstammer.

Tag hånd om problemet, inden det går galt

Et brud på en faldstamme er en alvorlig sag. Sker bruddet inden døre i en beboelses- eller kontorbygning, skal beboerne genhuses, fordi der er skadelige colibakterier i luften og på overfladerne. Er problemet meget omfattende, er det muligt, at gulve og vægge skal fjernes, så der kan blive rengjort i dybden for at sikre, at ingen skadelige bakterier bliver efterladt.
Derfor kan man hurtigt forestille sig den voldsomme proces, der skal i gang, hvis der går hul på en faldstamme.

Man siger, at en faldstamme typisk kan holde omkring 40 år. Det anbefales, at der jævnligt føres tilsyn med faldstammernes tilstand, netop fordi man ikke vil stå med en meget ubehagelig overraskelse. At komme ulykken i forkøbet er altid at foretrække, og i mange år har det betydet et fokus på at holde tilsyn med faldstammerne og få dem renset fra tid til anden.

Faldstammerne styrkes indefra

Nu er der imidlertid en ny mulighed for ikke bare at forhindre potentielle ulykker, men sågar at forlænge faldstammernes levetid. I byggebranchen ved man, at udskiftning af faldstammer er en omstændig affære, både for håndværkere og beboere, der nu skal finde bad- og toiletfaciliteter andre steder.

Ved at benytte relining af faldstammerne, sikrer man, at ingen sprækker udvikler sig til deciderede brud, og faldstammernes levetid forlænges med op til 10 år. Efter en relining af en faldstamme, er det stadig nødvendigt at føre tilsyn med faldstammen, men metoden har vist sig meget nyttig i at dække mindre sprækkedannelser af og derfor forhindre et fremtidigt brud.

Relining af faldstammer går ud på, at man beklæder indersiden af faldstammen med et ekstra, fleksibelt rør. Fremgangsmåden er simpel: Først renses de faldstammer, der skal relines. Dernæst spules de, og så får de lov til at tørre. Når rørene er tørre, kan man ved hjælp af en særlig sprøjtemaskine sprøjte det plastmaterialet til reliningen på indersiden af faldstammen.


Relining er nemt og bekvemt

Reliningsmaterialet kan sidde fast på stort set alle materialetyper, og det kan derfor bruges i alle faldstammer. Når materialet er sprøjtet på, tager det ikke mere end et par timer, før det er tørt. Det betyder, at beboerne hurtigt kan benytte sig af deres toiletter, bad og håndvaske, når reliningen af faldstammen er færdiggjort.

Det betyder kort sagt, at man ved brug af relining skaber en fordelagtig situation for alle de involverede parter. Selve arbejdet er overskueligt og let at udføre for VVS– og kloakfolk, der har erfaring med metoden. Arbejdet er hurtigt udført, hvilket betyder færre gener for beboerne, og ikke mindst betyder det en større sikkerhed for, at der ikke sker uventede brud på faldstammen, der nu også har en længere levetid.