Top
Menu Luk

Murer


Min baggrund

Jeg er en dreng på 17 år, fra Bagsværd. Jeg har færdiggjort 9. klasse for snart et år siden, dog ikke med de bedste karakterer. Jeg har altid haft svært ved skolen, da fagene ikke har været særlig interessante. Derudover er jeg ikke særlig god til at sidde stille på en stol hele dagen og kigge ind i en computer. Jeg har altid været ude og være aktiv, når muligheden har været der. På nuværende tidspunkt går jeg på produktionsskole, hvor jeg til sommer har gået i et år. Og planen er, at jeg gerne skal starte på uddannelse efter sommerferien.

Valg af uddannelse

Jeg har aldrig rigtig vidst hvilken vej jeg ville tage her i livet. Og de seneste år har bestemt ikke hjulpet på det, da man bliver bedømt ud fra karakterer og hvor godt man generelt klarer det. Da jeg havde færdiggjort min 9. klasse, blev jeg erklæret uegnet til gymnasiet. Og det var egentlig det jeg troede jeg skulle eftersom, at det var det, de fleste af mine venner valgte. Derfor gik der en stor klap ned foran mit hovede og jeg var lidt på bar bund igen. Det endte med, at jeg ikke startede på nogen uddannelse efter sommerferien. Og det betød jeg gik hjemme en lille måneds tid. Mine forældre prøvede selvfølgelig, at støtte mig, men de syntes ikke jeg skulle gå hjemme. De mente ikke det ville gavne mig eller gøre mig mere afklaret med hvad jeg ville. Derfor fandt vi sammen et alternativ til at gå hjemme. Vi fandt ud af, at jeg kunne starte på produktionsskole for, at få en forsmag på nogle forskellige retninger inden for uddannelse og arbejde. Jeg startede på deres håndværk linje og fandt ud af, at jeg rent faktisk var rigtig god med mine hænder.

Min fremtid

Som sagt er jeg i gang med produktionsskole og jeg regner med at gå der indtil sommer. Efter sommerferien er planen at starte på en uddannelse. Og efter jeg har været på håndværkerlinjen og har fundet ud af, at det faktisk fanger min interesse, er jeg sikker på, jeg vil starte på en uddannelse inden for håndværk. Jeg har snakket utrolig meget med mine forældre om det og vi er kommet frem til at jeg skal starte som murer. Både fordi mit gennemsnit er højt nok til at jeg komme ind, men også fordi jeg synes det lyder som noget for mig. Derudover har min onkel et murerfirma, hvor jeg kan få lov til arbejde som elev. 

Læs mere om mureruddannelsen her