Top
Menu Luk

Nye vinduer


Vores sommerhus

Vi har i mange år haft sommerhus oppe ved Skagen, som faktisk har gået igennem flere generationer. Det startede med at være min morfar og mormors og derefter overtog min mor og far det. Og nu har jeg overtaget det, da mine forældre ikke længere kan køre den lange tur fra sjælland til Skagen uden en person, som kører dem. Det er selvfølgelig super ærgerligt for mine forældre, men de er også godt oppe i årene, så det er forståeligt, at de har taget det valg. Jeg synes dog det er positivt for mig og min familie, da det giver mulighed for en masse ferie oppe på Skagen. Jeg er sikker på at min kone, mine tre børn og jeg vil få stor glæde af sommerhuset. Vi vil selvfølgelig også invitere mine forældre med alligevel engang imellem. Så skal vi nok finde ud af hvordan vi gør med transporten.

Vinterferien

Vi er i februar måned og vinterferien nærmer sig. Vi er godt klar over, at årstiden måske ikke er den helt optimale årstid, at tage i sommerhus på. Men vi ville gerne over og sætte vores eget præg på sommerhuset, nu når vi har overtaget det. Og vinterferien er en god mulighed, samt kan vi holde noget ferie med børnene. Der vil både være mulighed for at besøge nogle byer og tage til nogle arrangementer i Nordjylland eller på vejen derover. 

Utætte vinduer

Da vi kom derover skyndte vi os, at tænde for varmen. Og selvfølgelig hjalp det, at have varmen tændt, men det var ligesom om at varmen fes ud et sted. Eftersom at huset er meget gammel og efterhånden godt kan trænge til en kærlig hånd, er det forståeligt nok. Dagen efter, gik vi rundt i huset og tjekkede om der var utæt nogen steder. Og efter en grundig tjekning, fandt vi 3 vinduer, som var mere eller mindre utætte. Det er selvfølgelig ikke holdbart i længden og det vil sige, at huset aldrig rigtig blev helt varmt i løbet af den uge vi var der og højest sandsynlig heller ikke vil kunne opvarmes fremover.

Nye vinduer

Da vi kom hjem fra vores vinterferie i sommerhuset, overvejede vi hvad vi skulle stille op med de utætte. Vi havde fra start af et ønske om, at sommerhuset kunne bruges hele året rundt. Og efter vores ferie konstaterede vi, at det i hvert fald ikke kan bruges om vinteren, medmindre problemet bliver løst. Vi har derfor snakket om vi kun skulle udskifte de utætte vinduer eller om vi skulle skifte dem alle på én gang. Efter længere overvejelse, er vi kommet frem til, at vi gerne vil have nye vinduer i hele huset. Og med denne løsning kan vi så småt gå i gang med at renovere hele sommerhuset, så det passer vores behov.