Top
Menu Luk

Portrætmaler


I 2009 udkom en serie med portrætter, hvor kendte mennesker, der var blevet udsat for vold, blev udstillet. Serien, der havde titlen Det Virtuelle Tæskehold, blev fremstillet af kunstneren og tegneserietegneren Benny Vigan Madsen, der har ry for sine provokerende afbildninger.

Især Serie 1 har vakt stor opmærksomhed omkring Benny Vigan Madsen. I Serien udstilles en række politikere, som eksempelvis Naser Khader og Pia Kjærskov, der er mærket af sæbeøje, friske syninger og forbindinger. Flere har i denne forbindelse draget konklusioner til Muhammedtegningerne, da Benny Vigan Madsen, med Serie 1, forsøger at påvirke beskuerens identificering med personligheder i det politiske system. Intentionen sigtede grundlæggende mod, at opnå enten beskuerens åbenlyse provokation eller skjulte fryd.

Benny Vigan Madsen har siden søgt udfordringen med ytringsfrihedens usynlige grænser, hvilket lægger an til videre debatter om den kultur vi lever i.

Der er flere, der har lagt sig ud med samme tilgang til det kunstneriske fag. Blandt andet er holdningen til Danmark som krigsførende land blevet taget op af flere forskellige typer af kunstnere og talsmænd. Der skal efterhånden mere og mere til, før signalet ikke druknes, hvorfor provokerende tilgange som Benny Vigan Madsen efterhånden er blevet den foretrukne og nødvendige udtryksform, hvis stemmer skal høres og udtryk skal opleves, og debatteres.

Læs mere om portrætmaleri her